Varkensstallen

pigs

De varkenssector is de laatste jaren onderhevig aan een reeks van veranderingen. Naast de veranderende markt is wet en regelgeving ook continu in beweging. Zo zijn er de afgelopen jaren grote veranderingen geweest op het gebied mestverwerking, dier welzijn en emmissie plafonds. Het besluit om de ammoniak uitstoot aan banden te leggen heeft veel impact gehad, voor 2013 diende bestaande veehouderijen hun ammoniak uitstoot tot minimaal de normen in het Besluit Huisvesting te verminderen. Veel kozen ervoor om uit te breiden en de nieuwe stal te voorzien van een luchtwasser andere kozen er voor het emitterende oppervlak te verkleinen door het aanbrengen van schuine put wanden of het gebruik van een mestband om de mest en urine van elkaar te scheiden. Echter bij nieuwbouw spelen ook nog vragen van alle tijden met betrekking tot de elektra en ventilatie. Wat is de best manier en dient er nog rekening gehouden te worden met eventuele uitbreiding of een functie verandering?

Veel van de bovenstaande problemen kunnen worden opgelost door goed te kijken naar de specifieke situatie waar de veehouder mee geconfronteerd wordt. Uitstoot kan vaak worden beperkt door oplossingen uitgevoerd in de constructie maar ook in de luchtbewerking, doormiddel van een luchtwasser. Ook bijt gedrag van biggen kan vaak ook worden opgelost door een goede lucht circulatie te creëren in de stallen.

In al deze oplossingen kan Van de Glind Regeltechniek en Elektra voorzien. Wij hebben jaren lange praktijk ervaring en werken dagelijks in de sector. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.