Energiebesparing

energie

Duurzaamheid is de afgelopen jaren een hot item, in verschillende sectoren zien we initiatieven ontstaan die hier een steentje aan bij proberen te dragen. De overheid stimuleert deze beweging dan ook en richt zich vooral op keten integratie en hoopt op een sturende vraag vanuit de detailhandel en de supermarkten. Één van de duurzaamheidsaspecten waar nog veel terrein op te winnen valt is energiebesparing. Doordat veel veehouderijen vaak nog gebruik maken van verouderde verlichtingssystemen, motoren en slecht ingeregelde techniek zien we dat hierin nog veel te winnen is. De groene agenda heeft niet enkel effect op het milieu maar ook op uw portemonnee, zowel het vastrecht als de verbruikerskosten stijgen elk jaar en maakt het daarom niet enkel een belangrijk onderdeel van uw bedrijf, ook een duur onderdeel en kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Het is daarom van belang hier rekening mee te houden in de bouw of verbouw van uw stallen.

Er zijn verschillende technieken die bijdragen aan een reductie van uw energierekening. Zo kunnen traditionele lampen vervangen worden door spaarlampen en oude TL verlichting omgezet worden naar hoogfrequente TL. Daarnaast kunnen frequentieregelaars worden gebruikt bij ventilatoren en aandrijfmotoren, zelf bij oude motoren kan deze investering al binnen 2 jaar rendabel zijn. Naast de energie reducerende maatregelen kan U er ook voor kiezen uw schuren van zonnepanelen te voorzien. Deze maatregel levert niet persé een energie besparing op maar kan per saldo zeker een bijdragen leveren aan een lagere energie rekening. Daarnaast heeft Van de Glind Regeltechniek en Elektra zijn eigen warmtewisselaar ontwikkeld waarmee warmte uit vuile stallucht terug gewonnen kan worden, dit bevorderd het stalklimaat het gehele jaar door en maakt voorverwarmen in de winter overbodig.

Van de Glind Regeltechniek en Elektra kan u ondersteunen in het maken van de juiste keuzes als het gaat om energiebesparing. Onze ervaring stelt ons in staat u te adviseren als het gaat om de aanleg van energiezuinige verlichting, motoren en de juiste toepassing van frequentieregelaars. Daarnaast hebben wij de kennis in huis u het juiste advies te geven als het gaat om motoren en frequentie regelaars. Wij bieden niet enkel technische ondersteuning maar kunnen u ook adviseren met betrekking tot subsidies en andere voorzieningen die de terugverdientijd van uw investering kunnen verkorten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt dan gerust contact met ons op.