Warmtewisselaar

De warmtewisselaartak is sinds Mei 2019 overgedragen aan de Firma Beekamp uit Wekerom. Onder leiding van Rene Beek en Harold Kampert. Beekamp gaat de kwaliteiten van onze wisselaar (o.a. : hoog rendement, laag verbruik en weinig onderhoud/schoonmaken) in een nette degelijke behuizig plaatsen. Welke als 1 complete unit op locatie geleverd wordt.

Harold Kampert 06-28493330  Rene Beek 06-12966833

www.beekamp.nl

wisselaar web

Een goede ventilatie is van groot belang in ieder pluimvee bedrijf. Echter om een goede gebalanceerde ventilatie en temperatuur gedurende het gehele jaar te waarborgen kan een uitdaging wezen. In de winter kan de buiten temperatuur ver zakken en kan het zo zijn dat de minimum ventilatie van 10% niet wordt gehaald. Vaak zien we dat er een afweging wordt gemaakt, aan de ene kant wil de pluimveehouder niet te weinig ventileren en aan de andere kant mag de temperatuur niet te veel zakken aangezien de dieren hierdoor meer voer vragen en de stal eventueel verwarmd dient te worden. Meer dan eens zien we dat er dan gekozen wordt om te weing te ventileren. Het gevolg, het binnen klimaat verslechterd, de mest droogt slecht en de scharrelruimtes worden vochtig.

Een warmtewisselaar kan een oplossing zijn. De werking van een warmtewisselaar is simpel, het gebruikt de warmte uit stallucht om verse buitenlucht te verwarmen. Hierdoor kan de minimale ventilatie het gehele jaar door worden gerealiseerd. Bijkomend voordeel is dat door verwarming van koude lucht de relatieve vochtigheid van de aangevoerde lucht daalt, hierdoor droogt mest sneller en blijven scharrelruimtes droog. De mest is zelfs in staat een droge stof gehalte te behalen boven de 70% waardoor de mest vaak kosteloos wordt opgehaald. Naast deze voordelen bespaard u ook nog op voer en stookkosten. Doordat de temperatuur niet daalt zal voorverwarmen niet nodig zijn en zullen de dieren geen extra voer vragen.

Van de Glind Regeltechniek en Elektra kan u adviseren in de beste aanpak. Wij hebben een warmtewisselaar ontwikkeld waarmee het gehele jaar door tot een temperatuur van -10°C volluit benut kan worden zonder bij te verwarmen. Hierdoor is de minimum ventilatie gegarandeeerd. Dit komt door het hoge thermische rendement van ruim 85% in de praktijk, doordat de temperatuur van de verse lucht homogener is kan deze dicht bij de dieren worden gebracht en wordt de ammoniak productie verlaagd doordat de mest sneller droogt. Iedere warmtewisselaar die wij produceren wordt op maat gemaakt en afgestemd op uw specifieke situatie. Zo houden we rekening met het aantal dieren en houden we het elektrische vermogen veel lager dan andere toegepaste warmtewisselaars, waardoor het  eerder rendabel is.